СТРАХОВИ СЪСТОЯНИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Психично здраве - Състояния
Написано от admin   

 

 

Известни са пет големи страхови разстройства.  Те са:

 

Паническото разстройство е преживяване, което се развива в следствие на спонтанна паническа атака. Интензитетът на атаката може да бъде наситен и изключително мъчителен. И много от хората изживяват симптомите като началото на сърдечна криза, или на смъртна агония. Често, вследствие на една спонтанна паническа атака, някои започват да изпитват хроничен страх от възможна следваща паническа криза.

Социално безпокойство или остро стресово разстройство е изживяване със страх или паника в ситуации, свързани с обществени изяви, от които преживяващите ги често изпадат в неудобно положение.

Остро пост-травматично разстройство е усещане или сблъскването със събитие, което наподобява изживяна заплаха или пък нападение, с конкретна опасност за живота, или психическата цялост. По време на паническата атака, ние всъщност изпитваме наново страха от преживяната опасност.

Натраплиивят страх е състояние, предизвикано от неочаквани натрапливи мисли и натрапливо поведение, което може да включва ритуални действия. Възможно е то да се изразява по следните начини: натрапливо миене на ръцете, броене и повтаряне на думи, страх от зараза и микроби. Този страх съпътства човека всеки ден и това може да доведе до свръх напрежение и безпокойство.

Свръхтревожно разстройтво е мъчителен страх или очакване, продължаващ повече от шест месеца, засягащ събития, които се случват или биха могли да се случат.


 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...