Ебру Нил Айдън: Раздавам се до край във всяка роля

Оценете статията
(0 оценки)

 

 

Ебру Нил Айдън – Сема от Сълзи от рая

Ебру Нил Айдън изпълнява ролята на майката на двама синове в семейство Сойер – Сема. Родена е на 7 август 1965 г. в Агръ. Тя е известна театрална актриса и режисьор. Дипломира се в Университета Хаджетепе в Анкара. Преди това Ебру изучава изобразително изкуство в Университета в Улудаг. От 1990 г. работи в Държавен театър на Диарбекир в продължение на 6 години. От 1996 г. се подвизава и в Държавния театър на Анкара. Прави голяма кариера в театъра с почти 30 години стаж и участва в редица постановки. Сред най-известните са Макбет, Зорда от Шекспир и Рожденият ден на Жоко (Joko’nun Doğum Günü). В телевизията се снима също много често, обича да съчетава театъра с екрана и да се превъплъщава в сложни и проблематични образи. Смята, че влага част от себе си във всеки от тях и с удоволствие интерпретира всеки нов герой, който ѝ възлагат.

Нейни сериали, излъчени в България

В България са излъчени няколко сериала с нейно участие. Освен „Сълзи в рая“, където я наблюдаваме в ролята на Сема Сойер, преди това я участва в „Сезони на любовта“ като Нермин. Там си партнира с Толгахан Сайъшман (Ийт от „Сега и завинаги“), Серенай Саръкая (Мира от „Кварталът на богатите“) и Айшегюл Гюнай (Айтюл от „Сега и завинаги“). Впоследствие участва и в „Север юг“ (Kuzey Güney) като майката на Симай (Хазар Ергючлю – Ейлюл от „Кварталът на богатите, Джансу от „Висше общество“).

В „Север юг“ има епизодична роля, а сериалът се оглавява от Къванч Татлъту (Бехлюл от „Забраненият плод“, Джесур от „Искрите на отмъщението“, Халил от Двама завинаги, Мехмет от „Перла“) и Буура Гюлсой (Вурал от „Пепел от рози“, Толга от „Незабравима, Мурат от „Горчиво, сладко, кисело“).

Последният ѝ филм е игралният Taş (Камъкът). В него играе заедно с Жале Аръкан (Моника от „Сезонът на черешите“), Мухамет Узунер (Ариф от „Времето лети“) и Бесте Кьокдемир (Мелексима от „Великолепният век: Кьосем“).

Ебру Нил Айдън е омъжена за известния турски актьор и сценарист Гьокхан Актемур.

 

Източник:https://www.spisanie.to

Последна редакция Сряда, 11 Септември 2019 18:42

Рекламата

loading...

Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...