СОК ОТ ЧЕРЕШИ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Здравословно хранене - Соколечение
Написано от admin   

 

Начин на приготвяне

Сипете половин килограм череши в гевгир и ги измийте на течаща вода. Отделете дръжките и ги измийте отново.

Кипнете два литра вода, след това намалете температурата, докато водата започне бавно да ври. Слагайте по шепа от черешите в гевгир с дълга дръжка, потапяйте ги във врящата вода и ги оставяйте така не повече от три минути. Изваждате ги и отцеждате водата.

След това насипете черешите върху чисто парче лен или някакво друго парче плат. След като ги разпределите равномерно, покрийте с друго парче със същата големина. Вземете точилка и леко я движете върху тях, като прилагате само толкова сила, колкото да отстраните костилките без да се отделя сок.

Вдигнете горното парче плат и отделете онези череши, чиито костилки не сте успели да извадите. Повторете същата процедура, докато не отделите всички костилки.

Сега вече черешите са готови да бъдат сложени в миксера. От половин килограм зрели череши се получава около една водна чаша сок.

Болести, които се лекуват със сок от череши

Акне Вулгарис. Продължителното натрупване на токсини понякога избива през кожата, за да се разтовари организмът. Акнето е един от начините, по които той реагира на прекалено голямото количество отрови. Сокът от череши се оказва много ефективно очистващо кръвта средство, което помага да се освободите от отпадъците. Когато количеството на токсините се намали, кожата започва да се изчиства от само себе си.

Ревматизъм. Това е остарял термин за едно неспецифично заболяване на ставите, което се развива бавно и протича с болезнено удебеляване и съкращаване на тъканните структури. Ревматизмът пречи на физическите движения и води до деформиране.

Кожни проблеми. Стресът, лошият хранителен режим и злоупотребите с различни средства като алкохол, цигари, лекарства и наркотици водят до състояние.на токсемия.

 

 

 


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...