ДИАРИЯ ПРИ КУЧЕТА

Оценете статията
(0 оценки)

Какво представлява диарията при кучетата?

Диарията, това най-срещано медицинско страдание на червата, може да се появи като резултат от увреждане на храносмилателната система, но е и начинът кучето само да се справи с погълнат дразнител.

Симптоми при диария

Диарията може да е придружена от повръщане, куркане на червата, болка, оригване или изпускане на газове, и е възможно да съдържа кръв или слуз. Потърсете незабавно помощ от специалист, ако кучето ви изпадне в летаргия, има треска или изхвърля кръв, или ако самата диария е упорита н силна, тъй като тезн симптоми обикновено са индикатори за сернозно състояние.

В някои случаи разстройството е свързано с увеличаване или намаляване на апетита или с тежка летаргия. Познаването на характерните особености на диариите при кучето и наб­людаването за промени в поведението може да спомогне за откриването на проблема (виж отсреща).

Загуба на апетит се появява кокто при нарушения в храносмилателната система, така и при проблеми извън нея.

Основните причини за поява на диария при кучетата  са:

  • Неблагоразумни хранителни навици;
  • Повишена чувствителност или алергия към определени храни;
  • Хранително отравяне;
  • Паразити;
  • Вируси, например причинителите на парвовирозата и ганата;
  • Бактерии;
  • Реакция към определен медикамент;

Леченuе на guарuяmа при кучетата

Кучетата с упорита диария винаги трябва да се водят на преглед при лекар. Острата диария се лекува симптоматично. Там, където причинителите са известни - храна, лекарство, токсични паразити, те се отстраняват. Антибиотици се използват изрично само в случаите, когато е възможна бактериална инфекция.

Куче с диария може да се обезводни, така че насърчете приемането на прясна вода и ограничете храната. Много специалисти препоръчват да не се променя дажбата на кучето веднага след пристъп на диария, защото досегашната диета осигурява познати хранителни вещества на чревната микрофлора.

 

 

 

Сродни статии (по етикет)

Приложен видео файл

Галерия


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...