Адска катастрофа едва не остава екранната Арзу парализирана ПДФ Печат Е-мейл

 

ЗА РОЛЯТА НА АРЗУ В „СЪЛЗИ ОТ РАЯ“

В поредицата "Сълзи от Рая" чаровната актриса Есра Ронабар пресъздава образа на коравосърдечна майка, която, водена от егоцентризъм и амбиция, се отрича от първородното си дете. Бедната Джавидан решава да загърби миналото и новородената си дъщеря, за да започне начисто своя, живот. Приела друго име Арзу, тя изгражда новата си самоличност, създава семейство и преуспява в кариерата. Кошмарът й от миналото обаче се завръща и опасността да бъдат разрушени устоите на битието й става реална. Арзу трябва да се пребори със себе си, с вината и угризенията, за да затвори веднъж завинаги страницата на миналото. Есра Ронабар се справя блестящо с нелеката задача да пресъздаде пред зрителите убедително вътрешната борба на своята героиня. „Това, което прави образа интересен за мен, са неговите слабости и недостатъци. Арзу се бори срещу отредената й съдба. Тя смята, че богатството и успехът ще запълнят празнината в сърцето й. Нейните приоритети диктуват действията й. Арзу е боец. Като птицата феникс изгаря в пламъците на миналото си и се възражда от пепелта. Загърбвайки Джавидан обаче, тя попада в ада."

За разлика от Арзу в реалния живот Есра не е изправена пред подобни дилеми. Тя е щастливо омъжена за известния актьор и продуцент Баръш Фалай, с когото имат прекрасен син. Родена през 1978 г. в Йодемиш, Есра изучава химия в Анкарския университет. Увлича се по театъра и взема участие в пиеси на Анкарския театър по изкуствата. Следват участия в реклами и предложения за малки роли в телевизията. За първи път е поканена за главна роля през 2007 г. В момента има зад гърба си единадесет участия във филми и телевизионни поредици, както и петнадесет роли в театъра. През 2008 и 2011 г. печели специалния приз на журито на наградите на театър "Измет Кюнгай" .

СЪПРУГЪТ БАРЪШ ФАЛАЙ

Баръш и Есра се запознават в театъра. Актрисата играе в пиеса, в чиято предишна версия е участвал Баръш. Любопитен да види съвременната постановка, той посещава представлението и на сцената забелязва Есра. Впечатлен от играта й, той отива да я поздрави. Годината е 1995-а. Оттам започва и тяхното познанство. Баръш, известен на българската аудитория от популярните "Кварталът на богатите", „Езеп", "Твоят мой живот", "Момичето с червения шал" и "Готова на всичко", се влюбва в актрисата от пръв поглед. Пътят до сърцето на Есра обаче е дълъг. Отнема им 11 години, докато сключат брак. Есра превъзпитава непослушното момче и го подчинява на своя чар и обаяние. Семейната двойка се радва на безоблачно щастие. Омьжих се през 2006 г., а синът ми се роди през 2009-а. Тогава бях много заета с кариерното си развитие. Новината за предстоящото раждане дойде изненадващо. Съобщих вестта на Баръш по телефона, а той извика от радост. Избрах нормално раждане и съветвам всички жени, които могат, да последват примера ми.

От началото бях сигурна, че новороденото ще е момче. Нарекохме го Мави Рюзгяр (Син вятър тур.). Искам да имам още деца, за да може Мави да има близки, на които да разчита в живота. Тези, които ни обичат безрезервно и които винаги ще отворят за нас вратите на домовете си, са нашите братя и сестри." Като всяка майка Есра трепери над своя син и иска да го подготви за реалностите на живота отрано. Връзката й с него е много силна. Тя твърди, че общуването с Мави й е помогнало да стане по-толерантна, съпричастна и добра. Преди да родя Мави, не се бях замисляла, че всеки човек е нечие дете. Това прозрение ме направи по-мъдра и започнах да се отнасям към околните с повече любов и разбиране. Всеки от нас е продукт на нечия любов и грижи. Една жена истински започва да разбира майка си, когато самата тя стане такава. В първите години след раждането на Мави се обаждах често на майка ми с думите: "Извинявай, сега те разбирам по-добре. Прости ми". Есра се чувства щастлива. Уверена е, че я очаква светло бъдеще, независимо от появилите се преди време здравословни проблеми. Имах няколко мечти да имам братя и сестри, да се изуча в театъра, да се омъжа за Баръш и да имам дете. И четирите се сбъднаха. Баръш е моята опора в живота и съм благодарна, че вселената ни събра", признава актрисата.


КАТАСТРОФАТА

Съдбата обаче подлага любовта на Есра и Баръш на сериозно изпитание. В един дъждовен ден шофьор губи контрол над камиона си и се сблъсква челно с автомобила на Есра, която отива на снимки. Спасителните екипи трудно освобождават актрисата от желязната хватка на превозното средство. Есра получава множество фрактури и е подложена на петчасова операция. Семейството й е непрестанно до нея и тя твърди, че без подкрепата му не би имала шанса да се възстанови. Лекарите са предпазливи в своите прогнози. Съществува голяма вероятност Есра да остане с парализирана ръка до края на живота си. Баръш, който тогава снима епизодите на сериала "Езел", е принуден да прекъсне работния си ангажимент и да се посвети на съпругата си. Парадоксалното е, че неговият герой Али, според сюжета на поредицата, също преминава през подобни перипетии. Неговата годеница е пострадала и е в инвалидна количка. Али се отказва от битието си на гангстер, за да се грижи за своята любима. Есра описва този период като изключително тежък. Тя е на път да се откаже да се бори, но заради семейството си се мобилизира и си обещава да се възстанови напълно. Следват дълги месеци на рехабилитация, гняв, отчаяние и борба. Есра определя инцидента и като тест за брака си. Семейните отношения се обтягат, но в крайна сметка двамата с Баръш успяват да спасят брака си и благодарение на силата на любовта вече десет години се радват на хармоничен семеен живот. Произшествието помага на Есра да оцени значимите неща в живота и да се завърне на сцената още по-уверена.

Източник: "ТвСага"

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...