АХМЕД УБИВА ЛЮБИМЕЦА СИ ДЕРВИШ ПДФ Печат Е-мейл

 

Във „Великолепният век: Кьосем” лъсва тайната на произхода на Искендер, но и нови дворцови интриги заплашват падишаха.

Следващите епизоди във „Великолепният век: Кьосем” разкриват най-пазените тайни в Топкапъ. Става ясно как Искендер е попаднал при еничарите, а любимката на султана става причина за смъртта на Хандан и Дервиш ага, пише Жена на върха.

Сафие разбира, че не е успяла да накаже Кьосем. Искендер става началник на охраната й. Мехмед Гирай предава Рейхан, но той успява да избяга. Дервиш го похищава и убива. Кьосем помага на Халиме да види детето си.

Хюмашах султан пристига. Искендер залавя кореспонденцията на старата султанка, но не може да установи с кого си пише. Хадже ага издава на Хандан, че съперницата й се вижда с принц Мустафа. Халиме, за да се спаси, издава тайната на валиде пред Кьосем. Амед разрешава на леля си да види Сафие.


В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” Искендер отново се опитва да научи повече за произхода си. Селяхатин вижда родилното петно на гърба му – същото като на изгубения шехзаде. Кьосем разкрива тайната на Хандан през Хадже ага. С хитрост му вменява за престъпленията на Дервиш ага. Валиде, без да иска помага на коварния план на Кьосем, която отново е бременна.

Хюмашах се готви да отмъсти на враговете на майка си. Селяхатин разказва на Бюлбял, че е намерил шехзаде Яхия. Мехмед Гриай издава Дервиш ага, за да се спаси от сигурна смърт. Хадже потвърждава пред Кьосем, че валиде е прикрила държавна измама. Най-скъпите жени в живота на Ахмед се скарват. Хандан удря Кьосем и тя припада. Лъже зълва си, че фаворитката на сина й я е нападнала.

Кьосем изнудва валиде – тя прави отчаяни опити да спаси любимия си. Двамата решават да елиминират всички, които знаят за престъплението му. Ахмед под прикритие научава колко е популярна любимата му и как везирът злоупотребява с власт. Хюмашах спасява отровения Зюлфикяр. Халиме спира убийците на Хадже. Дори Мехмед Гирай се отървава с рана. Бюлбюл ага нарежда да убият Селяхатин – този, който може да посочи кой е принц Яхия. Дервиш продължава да лъжа, а Хандан търси начин да го оправдае пред падишаха.

Хамашах разбира кой е изгубеният й брат. Ахмед се колебае много, но осъжда на смърт Дервиш. Хандан признава чувствата си на любимия. Халиме иска да я издаде, но мълчи в замяна на правото да вижда Мустафа. Дилруба обаче предава валиде, с което печели враг в лицето на Кьосем.


 

Лично падишаха екзекутира Дервиш ага, а майка му се самоубива от скръб. Развежда леля си и й предава управлението на харема му. В последния за седмицата епизод на „Великолепният век: Кьосем” Ахмед заминава с най-верните си хора, без да вземе любимата със себе си.


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...