"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - МУРАД ЗАТВАРЯ БРАТЯТА СИ В ТЪМНИЦА, СТРАХУВА СЕ ЗА ТРОНА ПДФ Печат Е-мейл

 

Синан паша прониква в Рамели хисар и се договаря с Гюлбахар за отмъщението за смъртта на Баязид. Мурад също навестява Гюлбахар и иска, тя да му каже името на пашата, който й помага. Тя се съгласява да каже, в замяна на това, да положат тялото на Баязид до гроба на султан Ахмед. Мурад се съгласява. Обаче Гюблахар лъже за името на пашата. Мурад лично убива човек, който няма нищо общо със заговора срещу него.

На поредното заседание на Съвета на дивана, Силяхтар чете указ на Султан Мурад, с който отменя закона за престолонаследяването. От сега нататък, тронът ще бъде предаван от баща на син, а не, както досега, по старшинство на шехзаде. Кьосем възприема този указ като предвестник на смъртното наказание на Касъм и Ибрахим. Синан паша докладва, че зад указа стои Силяхтар, че именно Силяхтар настройва Султана срещу нея.


Мурад и Кьосем отново се скарват.

Синан паша съобщава на Повелителя, че Кьосем свиква Съвета за извънредни ситуации, където критикува този указ. За заседанието оповестява Яхия ефенди, но замълчава пред Мурад за участието на Кьосем.

Мурад подписва указ за заточението на братята си в тъмницата на територията на двореца.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...