КЬОСЕМ ПРОЯВЯВА ИСТИНСКА ЖЕСТОКОСТ - УДУШВА ФАРИЯ И СИЛЯХТАР ПДФ Печат Е-мейл

След като Касъм е заточен в тъмница Кьосем започва да действа. По нейно нареждане Кеманкеш убива Силяхтар, а след това верните на него аги удушват Фаря. Силяхтар е открит от Атике, а Фария от Мурад и Мадам. Кьосем похищава Гюлбахар султан, за да стовари вината на нея за убийствата. Кьосем издава заповед да бъде изведена Гюлбахар от града и да бъде убита, по начин, по които никой не би я намерил.

Синан паша за пореден път му се удава да спаси Гюлбахар, той я скрива в дома на верен на него слуга.

Мурад обвинява Кьосем затова, че с убийствата на Силяхтар и Фария, тя му отмъщава, затова че е заточил Ибрахим и Касъм. Той казва, че му е омръзнало да й прощава. Кьосем всичко отрича и обвинява Гюлбахар, която е избягала от Рамели Хисари. Мурад се съмнява в думите й.


В една таверна поета Нефи се кара с влиятелния паша Тахир, заради неговите остри стихове срещу Султана. На заседание на Съвета на Дивана Тахир паша се жалва от поета. Мурад му разрешава сам да вземе решение, какво да бъде наказанието. Той вика палачите, които го убиват.

Минават две години.

Малките шехзаде порастват. Атике взима шехзаде и Кая Султан в деня за вакъф на Валиде Султан.Повелителят е станал много близък с Юсуф паша.Това притеснява Кьосем, защото, той е бивш представител на персииската династия, с която османците имат трудни взаимоотношения.

Мурад решава да направи поход до Багдад.

По време на вакъфа хората на Гюлбахар похищават малките шехзаде.

Гюлбахар насрочва среща на Мурад в мавзолея на Ахмед, Тя не посочва, къде са малките шехздаде, но казва че ще му ги върне, ако до сутринта убие Касъм и Ибрахим.

Гюлбахар не казва къде крие децата. Юсуф предлага на Повелителя да излъжат Гюлбахар, че братята му Ибрахим и Касъм са убити. Мурад се съгласява. Гюлбахар е удовлетворена и показва на Мурад къде са децата. Тя е доволна, че е отмъстила. Но Мурад и съобщава за измамата, след което я убива.

Кьосем на таен съвет обявява за своето намерение да свали Мурад преди още да е тръгнал на поход. На трона смята да постави Касъм. А Мурад да бъде тикнат в тъмница.

В двореца Атике съобщава, че малките шехзаде са заразени с чума.

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...