"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК:КЬОСЕМ" - КЬОСЕМ В ЗАГОВОР СЪС СИНАН ПАША, НЕ ДАВАТ ЛЕКАРСТВА НА МУРАД ПДФ Печат Е-мейл

Мурад нарежда на палачите да убият Ибрахим. Кьосем се опитва да ги спре, но в този момент се случа земетресение. Палачите отстъпват. Мурад приема това като Божие знамение.

Атике намира Валиде Султан и Ибрахим над тялото на Касъм.

Юсуф настройва Мурад срещу Кьосем и Ибрахим.

Халил паша успява да избяга от ареста. Кеманкеш прикрива Хюсейн паша. Той съобщава на Повелителя за неговата невинност. Мурад нарежда да хвърлят в тъмница Кьосем. Тя го проклина и му признава, че е убила Силяхтар и Фария.

Управляващия на Индия предлага на Султан Мурад да се обединят и да разбият персииското войнство. Кани го да се присъедини към неговата войска. Веницианската флотилия напада и запалва много османски владения.

Посланикът на Венеция иска от Синан паша да се намеси и да ги подкрепи, иначе те няма да поддържат йезуитите.

Кьосем не се храни в тъмницата и Хаджи ага я уговаря. Мурад се смилява над нея и й разрешава да се върне в покоите си.

Синан паша започва нова интрига. Той влиза в сговор с главният лекар Емир Челеби. Заедно те предлагат на Кьосем да подмени лекарствата на Султана. Да не го трови, но и да не го лекува, за да може болестта да прогресира бързо. Кьосем се съгласява.

Мурад заповядва да вземат Ибрахим на похода. Той поръчва на Атике да ръководи харема и да наблюдава Валиде Султан. Шеф на хазната става Мадам, лелята на фария, тя приема мюсюлманското име Мелек.


Халил паша изяснява как Мурад е разбрал за преврата. Неговите хора хващат Якуб, които съобщава Синан паша като главен съюзник Гюлбахар султан.

Кьосем султан открива къде се крият йезуитите.

Синан паша се опитва да избяга, но той е издаден от венецианския посланик и Кьосем. Синан паша е заловен. Но той успява да изпрати писмо на Повелителя, в което разказва за новия заговор на Кьосем и Емир челеби и за подмяната на лекарствата.


 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...