"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ИБРАХИМ СЕ ЗАБАВЛЯВА, НАРОДЪТ НЕГОДУВА, КЬОСЕМ ГО ЗАТВАРЯ В ТЪМНИЦА ПДФ Печат Е-мейл

Влечението на султан Ибрахим към кожата и разкоша, предвещава неговия край.

Нито народа, нито армията, желае да го види в качеството му на Управник на империята.

Кьосем султан виждайки сложността на ситуацията, решава да го свали от трона.

Турхан султан разбирайки за свалянето на Ибрахим, предлага сделка на Кьосем султан. Кьосем приема сделката. Кьосем ще възкачи на трона своя внук Мехмед и подпалва искрата на метежа.

Атике султан и Ибахим султан, когато разбират за метежа, започват да дейтстват срещу Кьосем.

Султан Ибрахим решава да отрови еничарите, но разкриват намеренията му. Еничарите са разгневени. Турхан султан усеща, че Кьосем има свой план за действие и че тя няма да действа по условията на сделката, тя решава да убие всички еничари, когато влязат в двореца. Разярената тълпа еничари иска отговор от Кьосем султан.


Пред Кьосем се появяват непреодолими трудности.

Турхан отрича пред Атике, че тя е замесена в плановете на Валиде да свали Повелителя от трона.

Ибрахим е в шок от вълненията на еничарите и се опитва да задуши шехзаде Мехмед. Турхан го спира, но пред очите на наложницата се случва пристъп на умопомрачение на Ибрахим, по време, на който Ибрахим се бори с въображаемия Кеманкеш.

На сутринта в двореца се взимат допълнителни мерки за сигурност, а Джинджи ходжа се спасява с бягство. Пред очите на Кьосем султан от двореца изстрелват залп по въстаналите еничари. Разочарована от поредната интрига на Турхан султан Кьосем излиза сама пред еничарите, Кеменкеш й се притичва на помощ.

В това време в харема се готвят за евакуация, а Хюмашах и Атике идват на помощ на изпадналия в отчаяние Ибрахим. Валиде Султан дава знак на Турхан, че шехзаде е в ръцете й. Хасеки султа е принуден ада се съгласи на това трона да бъде предаден на сина й и Кьосем да стане отново регент на шехзаде мехмед. Кьосем провъзгласява своя внук за нов султан. Кеманкеш хваща сваления султан, получил от Хюмашах прощален поздрав и покоите на покойния луд султан Мустафа.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...