"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ОТНОВО КРАДАТ ПЕЧАТА НА КЬОСЕМ, ГОТВЯТ НОВА ИЗМАМА ПДФ Печат Е-мейл

По заповед на Кьосем главният евнух и Великият везир отпращат на кораб за Египет Зарифа и Осман, но те скоро се озовават в ръцете на венецианските пирати. Султанът е в шок от взетото решение и приема в Съвета на дивана Джинджи Ходжа с намерение да се противопостави на Кеманкеш. Този факт не се нрави на Кьосем. Атике наказва майка си, а след това прави предупреждение на Великия везир. Повелителят наказва Турхан и прекарва нощта с Тели Хюмашах

Мехмед паша научава истинските намерения на Турхан – тя иска да стане валиде Султан и да постави на трона шехзаде Мехмед. Кеманкеш поставя условия пред посланика на Венеция, да върне в Истанбул Осман и майка му или ще започне война. Дели Хюсейн съобщава на Ибрахим за участта на Осман и неговата майка и разгневения падишах обявява на майка си, че я изпраща в заточение в Египет.


Изхвърлената от двореца Кьосем султан се среща в Шимширлик с Ибрахим.

Султан Ибрахим, обаче стои на твърди позиции и не е съгласен да смени решението си и да върне Кьосем султан в двореца.

Кьосем султан решава да даде добър урок на Ибрахим. Заедно с Кеманкеш вдигат на крак еничарите. Разбирайки за това Турхан султан, иска още по-силно да настрои майка и син един срещу друг. Тя открадва печата от Кьосем и нарежда на еничарите от нейно име. Разобличеният Кеманкеш получава смъртна присъда. Кьосем Султан похищава и успява да скрие Кеманкеш. Турхан Султан узнава къде крият Кеманкеш и прави сделка. Тя издава мястото на Султан Ибрахим. Заловеният Кеманкеш убиват пред очите на Кьосем султан. Но се оказва, че убиват друг човек, а не бившия велик Везир. А, Кьосем узнава, че зад всичко това стои Турхан султан.

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...