"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - ВОЙНАТА МЕЖДУ ВАЛИДЕ И ИБРАХИМ КИПИ С ПЪЛНА СИЛА, КОЙ ЩЕ ПОСТРАДА? ПДФ Печат Е-мейл

Кьосем султан решава да даде добър урок на Ибрахим. Заедно с Кеманкеш вдигат на крак еничарите. Разбирайки за това Турхан султан , иска още по-силно да настрои майка и син един срещу друг. Тя открадва печата от Кьосем и нарежда на еничарите от нейно име. Разобличеният Кеманкеш получава смъртна присъда. Кьосем Султан похищава и успява да скрие Кеманкеш. Турхан Султан узнава къде крият Кеманкеш и прави сделка. Тя издава мястото на Султан Ибрахим. Заловеният Кеманкеш убиват пред очите на Кьосем султан. Но се оказва, че убиват друг човек, а не бившия велик Везир. А, Кьосем узнава, че зад всичко това стои Турхан султан.

Фаворитката на Ибрахим Телли Хюмашах получава наказание от Турхан.

Султанът на заседание на Съвета на Дивана взима решение да започне война срещу Венеция, обаче Кеманкеш се въпротивлява, за да защитити Кьосем султан.


Кьосем не иска да отива на заточение и взима решение – свиква тайният съвет на държавните мъже.

Турхан се съмнява в решението на валиде Султан, тя краде печата и издава указ от нейно име. Атике съветва своя братсултана да назначи друго наказание за Валиде Султан.

Султан Ибрахим получава жалба от Телли Хюмашах. Когато Кеманкеш предава заповедта на еничарите, която идва от Кьосем султан.

Но на церемония пред очите на Падишаха отнемат титлата Велик везир на Кеманкеш и го хвърлят в тъмница.

Но Дели Хюсеин идва на помощ на стария си другар и му съобщава ,че е открил кораб, с които може да отплава от Истанбул.

Валиде Султан е в шок от това, което се е случило и от отнемане на титлата „Велик Везир“ на Кеманкеш. Повелителя казва на Атике, че Юсуф паша е бил прав, като е казвал, че между Кеманкеш и валиде Кьосем Султан има отношения. Кьосем отрича пред Ибрахим, че е помогнала на Кеманкеш да избяга.


Шивекяр хатун спасява султана от силна болка в главата и получава като награда голяма сума пари.Турхан предлага на Ибрахим сделка: тя ще издаде къде се крие Кеманкеш, но Ибрахим ще разкара от двореца своята фаворитка Телли Хюмашах. Джинджи ходжа арестува Кеманкеш и Атике съобщава това на майка си. Султан Мурад казва на майка си, че Кеманкеш ще бъде предаден на палачите и убит пред очите й във вакъфа. Но доверени хора помагат на Кьосем и вместо кеманкеш е убит друг човек.

Телли Хюмашах получава от Ибрахим покоите на Валиде султан и тя става негова съпруга. Турхан разбира, че нейното предателство е разкрито, за което Кьосем Султан съобщава на бившия Велик везир.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...