"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" -ИБРАХИМ ГУБИ ТРОНА И Е ХВЪРЛЕН В ТЪМНИЦА ПДФ Печат Е-мейл

 

Своеволията на Ибрахим го довеждат до абдикация и затвор във „Великолепният век: Кьосем”, провалят се плановете му да заточат валиде

Във „Великолепният век: Кьосем” не спират противопоставянето между валиде и поредния падишах, който се опитва да ръководи. Тя предупреждава, че Джиджи ходжа, че е на път за изгуби позиции пред нея. Забранява на Хюсеин да злослови срещу Кеманкеш.

Ибрахим се скарва с Турхан. Обвинява, че заради нея Зарифе и синът му са далеч от него. След като разбира, че са ги пленили, се противопоставя на майка си и иска да я изпрати в Египет. Тя не скланя глава пред повелителя, а го предупреждава да си спомни нерадостната съдба на братята си.

Турхан наказва с бой Хюмашах султан, защото не е проявила уважение. Посланикът на Венеция отрича пред Кеманкеш, че са отвлекли първородния син на падишаха. Везирът иска да спаси валиде, но синът й е непоколебим. Кьосем не се предава. Търси помощта на Турхан, за да обезвреди Джинджи ходжа. Планира да провокира бунт на еничерите. И Атике не е сляпа за чувствата на Кеманкеш. Той иска да се ожени, за да спре слуховете, но валиде смята, че не е време за сватби.

Турхан проваля плановете на свекърва си във „Великолепният век: Кьосем”. Открадва печата от покоите й и фалшифицира писмо, което спасява главата на Джинджи ходжа. Атике помага на майка си. От Египет планира да я прати в Османските градини. Валиде обаче не мисли за изгнание.


Ибрахим унижава Турхан като я принуждава да прислужва на вечерята му с наложницата. Оскърбената султанка предупреждава Джинджи, че валиде е заповядала смъртта му. Ходжата казва на султана, че Кеманкеш иска да го детронира. Арестуват великия везир в мига, когато еничарите трябва да направят метеж. Падишахът предлага на Кеманкеш да го помилва, ако предаде валиде. Верният слуга на султанката доказва за пореден път лоялността си пред нея. Кьосем разбира за фалшивото писмо и изпраща слугите да го спасят.

Турхан се опитва да се възползва от фаворита на валиде. Не успява да измами отново свекърва си, затова е готова да го предаде, ако падишахът прогони Хюмашах. Ибахим се съгласява и след като залавят Кеманкеш, заповядва да го обезглавят. Хюсеин паша спасява живота на везира.

Валиде напуска двореца. Ибрахим настанява любимата си наложница в покоите на майка си и не изпълнява обещанието пред Турхан. Разгневената султанка търси съюз с валиде. Кьосем е готова да детронира последния си оцелял син. В замяна иска да пощади живота му и да бъде регент на внука си Мехмед.

Джинджи съобщава на повелителя, че първородният му син и майка му са приели християнството. Ибрахим нарежда да убият Юсуф, който не е успял да ги спаси.

Кьосем иска да убие Турхан след като пак получи цялата власт. Хюмашах ражда син на падишаха, а той разбира за намеренията на майка си да го свали от престола. На празненството за бебето султанът и сестра му са заповядали да избият предводачите на еничарския корпус. Мехмед казва на валиде за плана на сина й. Атике я кани на сватбата на Ибрахим и Хюмашах. Валиде принуждава сина си да жертва новия велик везир. Джинджи бяга от столицата.


Драматични промени се случват във „Великолепният век: Кьосем”. Турхан е наясно, че я чака смърт, но подписва договора за регентство. Еничарите нападат двореца и валиде иска да спаси сина си. Ибрахим абдикира и е затворен в тъмница. Дори сестра му е безсилна пред волята на Кьосем и не може да го измъкне от там.

Източник: woman-onthe-top.net


 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...