УБИЙЦИТЕ СА НЯКОЛКО, ТВЪРДЯТ СПЕЦИАЛИСТИ, ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА БЪРЗО, ЗА ДА СЕ УСПОКОЯТ ХОРАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

Убийците са няколко, е на мнение бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Всичко е прецизно планирано и извършено от професионалисти, смятат бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев и  доц. д-р Маргарита Бакрачева, които коментираха пред "България он еър". "Няма основание да се приеме, че е убийство под афект, то е прецизно планирано. Очевидно става въпрос за външен мотив",  посочи психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева, съобщава  dir.bg.

Очакват се резултатите от аутопсиите на телата на жертвите от шесторното убийство в Нови Искър. Надеждите са те да дадат яснота около психологическия профил на извършителя на кървавото престъпление. Все още не е ясен мотивът, нито извършителят. Не е открито и оръжието от престъплението. Работи се по различни версии, като основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има данни, че се е занимавал с кухи фирми за източване на ДДС.

Ревност ли стои в дъното на жестокото шесторно убийство?

Неделчо Юнаков е прострелян с 10 куршума, което говори, че е търсен сигурен ефект, смята психологът. Доц. Бакрачева допусна, че е възможно убитата далеч от "къщата на ужасите" Кети Кюхова да е основната причина, довела до следващите жертви.

Бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев посочи, че новогодишната нощ не е случайно подбрана за извършване на шесторното убийство, тъй като стрелбата не се чува покрай илюминациите. Той е на мнение, че убийците са няколко.


"Седмата жертва е кучето. Може такъв скандал да е тръгнал оттам, може да е възникнал някакъв спор. Самият акт прилича на добре планирана операция. Да бъдат убити 5 души в една къща... Клони към професионализъм това, че има изстрели в главата, което говори, че стрелецът добре познава този калибър 22", коментира още експертът.

"Според мен не е един човек. Има преместване на трупове от едно помещение в друго", отбеляза Тихомир Стойчев. Кети е взета с автомобила, накарана да каже нещо, а след това ликвидирана като неудобен свидетел, предположи той.

Според него присъствието на високопоставени чинове от МВР по-скоро пречи на дежурните екипи в Нови Искър да си свършат работата.

"Нямат професионалните качества да присъстват там. Жертвите трябва да бъдат накарани да "заговорят" - кое е предизвикало агресията на стрелците", настоя Стойчев.

Бившият шеф на ЦСБОП сподели тревогата си, че обществените процеси от началото на Прехода водят до задълбочаваща се криминализация на обществото. По думите му наблюдаваме продължителна институционална немощ.


Трябва бързо да се предприемат мерки, защото най-важно е хората да почувстват сигурност, а не да чувстваме, че живеем във враждебна среда, смята д-р Бакрачева. Според нея най-големият проблем е повишаването на немите свидетели и обезверяването сред хората.

 

Психологът Христо Монов заяви, че има вероятност убийството да е извършено от социопат. Той настоя държавата да си свърши бързо работата, защото нацията е в шок след случая. Монов настоява и за създаване на Служба за психологическа помощ и подкрепа при кризисни ситуации.


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...