13 Г. И 4 М. ЗАТВОР ЗА УБИЕЦ, ЗАСТРЕЛЯЛ ЖЕНА СИ В КАФЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

 

Софийският градски съд осъди на 13 години и 4 месеца затвор 65-годишния Венцислав Василев, който разстреля съпругата си в кафене в София.

Мъжът уби 42-годишната Елена на 18 август 2017 г. посред бял ден в заведение в столичния кв. "Лагера" пред очите на приятелката й Таня и много други свидетели. Той изстреля пет куршума от упор в съпругата си. "Ще я убия, но развод няма да й дам", казал Венцислав Василев пред приятелката й.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на телефон 112 и ограничителна заповед не успяват да спасят Елена от съпруга й, с когото се разделя преди време, но така и не се развеждат.

Подсъдимият се призна за виновен и процесът протече по съкратената процедура, поради което наказанието на Василев бе намалено с една трета. Така е по закон.

Освен за убийството на съпругата си Елена, което е извършил по начин опасен за околните, Венцислав Василев бе признат за виновен и за притежание на незаконно оръжие. Именно пистолетът, с който разстреля жена си.

Мъжът трябва да плати общо 500 000 лева кръвнина на двете си деца.

В съдебната зала Василев обясни, че е убил Елена, защото искала да го лиши от двете му дъщери. Казала му - "ти нямаш деца".

"Съжалявам за унищоженото семейство", заяви убиецът.

 

Решението на градските магистрати обаче не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Източник: dir.bg


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...