НАРИЧАЛИ РОСЕН АНГЕЛОВ "ГОРСКИЯТ ЧОВЕК", ЖИВЕЕЛ БЕЗ ДОКУМЕНТИ, УКРИВАЛ СЕ, ИМАЛ ВЛЯЗЛА ПРИСЪДА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

Прокуратурата и главният секретар Младен Маринов разкриват последни подробности за шесторното убийство в Нови Искър, както и за заподрения в зверството Росен Ангелов.

"Направени са 16 огледа, 91 експертизи, 6 аутопсии, разпитани са 21 свидетели, някои от тях пред съдия". Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Аутопсиите показват, че жертвите са убити с няколко изстрела, като на всеки един в главата има контролен изстрел. Росен Желев Ангелов е човек без документи, без собственост, а прякорът му е Горския човек", допълни още Сарафов за профила на обвинения в шесторното убийство. Сарафов изчете досието на Ангелов. Той има три присъди, две от които за изнасилване. В Луково е блудствал с 12 годишно момиче и задочно е осъден, но не е задържан, тъй като не е открит.

Отговарящият прокурор заяви, че до момента Росен Желев Ангелов не е задържан и от години няма документи. "Той не се придвижва по нормалните пътища, събрани са средства, че се придвижва по гора, за да не бъде задържан", заяви прокурорът.


Главният секретар Младен Маринов заяви, че продължават огледите на места, свързани с извършителя, чакат се резултати от много експертизи, създадена е необходимата организация. "По нареждане на министър-председателя Бойко Борисов са включени всички сили, военните също. Ангелов е изключително опасен, въоръжен е. В помещения, които е обитавал, са намерени части от ръчни гранати и има данни, че е опитал да се сдобие с дълго оръжие", заяви още главният секретар. Маринов допълни, че лицето дълго време се е укривал, но въпреки всичко в неговото издирване са включени термокамери и хеликоптери.

В помещението което той е обитавал за открити важни следи за обвинението. И Маринов и Сарафов благодариха на всички униформени, които вече четвърти ден работят без почивка и не са се прибирали по домовете си, като всеки един от тях е дал всичко от себе си за бързото разрешаване на зверските убийства.

Главният секретар заяви категорично, че става дума за личен мотив. "Проявявал е ревност към мъжа с когото тя живее на семейни начала, има информация, че тя му е споделяла за семейни проблеми и всичко това се е натрупвало като мотив за извършване на това тежко престъпление. Останалите жертви са, за да се прикрие първото престъпление, защото информацията е, че майката й е била наясно с тази връзка", допълни още Младен Маринов.

На въпрос  от къде разполагат с тази информация, прокурор Емилия Русинова заяви, че това са свидетелски показания, но на този етап не може да се разкрива повече информация. Според доказателствата версията на разследващите е, че първо е убита Кети, след това останалите от семейството, убиецът транспортирал тялото на жената до кладенеца със семейния автомобил.

Сарафов потвърди, че оръжието към момента не е открито, но оръжието е едно, защото гилзите и при убийството на Кети, и при останалите, са едни и същи. "Името на извършителя ни беше известно още първите 24 часа, но поради профила му, трябваше да се запази в тайна", допълни още шефът на Националната следствена служба.

При огледа на къщата на ужасите е установено, че е направен опит за прикриване на следите, телата на жертвите са местени и са събирани гилзи.

Разследващите разкриха, че през годините няколко пъти са получавани сигнали за неговото местоживеене, но Ангелов е избирал изоставени къщи и ебил трудно откриваем.

По повод изказванията на кмета на Луково, Сарафов и Маринов заявиха, че това са сътрудници на медиите, но не и на органите на реда, защото при разпит казват, че не знаят нищо, а след това разказват версии пред камерите.

Те заявиха, че вчера кметът Румен Колев трудно дори е показал къщата, където се е укривал извършителят на шесторното убийство и е забавил разследващите.


"Къщата в тази нощ действително била къща на ужасите. Това, за което имаме доказатлества към момента е, че той е убил жертвите си една по една, като се е качил да "прочисти" за свидетели. Първо вероятно са убити Неделчо, синът му Георги и бабата. После се е качил горе и е убил младите Нанси и приятеля й, като методично е претърсил цялата къща и е ритал вратите", заяви Сарафов за случилото се в къщата на ужасите в Нови Искър. Неделчо и Георги са направили опит да противодействат, защото по телата им следи от това.

Росен Желев Ангелов категорично не е напускал България, защото не притежава документи за самоличност. "Предполагаме, че кучето е познавало извършителя, защото там, където е убито, по-скоро е направило опит да се скрие, а не да го напада", допълни главният секретар Младен Маринов.

"Премиерът лично тази сутрин в 7:30 часа посети щаба и разпореди да се включат и военните", заяви Сарафов. Маринов пък допълни, че ще поиска докато бъде намерен Ангелов, да бъдат прекратени ловните действия, за да няма пострадали.

"Искам пак да повторя, че лицето е изключително опасно и призовавам хората да не влизат в никакъв контакт с него, а веднага да сигнализират", допълни още Маринов.

На въпрос къде са собствениците на къщата, разследващите заявиха, че за нея няма никакви документи, собствениците не могат да се открият, стари са постройките и навремето са правени без документи. Старши комисар Ивайло Иванов заяви, че оръжието е 22-и калибър.

"Росен Желев Ангелов е хитър, лукав и прикрит. Стреми се да налага на околните своето мнение, склонен към позьорство, интриганство, притежава висока интелигентност. Бързо се е адаптирал към затвора. Има своеволно и предизвикателно поведение, опитва да се харесва на хората, но трудно се въздържа, изглежда спокоен, но избухва бързо", допълни той. Това е само част от направения профил на убиеца, докато е бил в затвора.

Главният секретар Младен Маринов заяви, че за последния взривен банкомат вече има задържани две момчета. "Признаха, че са взаимствали  идеята и всичко от телевизията, но явно са пропуснали последния момент на задържането. Затова е важно медиите да не прекаляват с инфомирането в такива тежки случаи и да не дават грешни примери в обществото", заяви Маринов.

Източник: ПИК


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...