МЛАДЕЖИ УБИХА МЪЖ, ВЕРОЯТНО ЗА УДОВОЛСТВИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

 

Двама младежи от ромска махала са задържани за това, че са убили възрастен мъж в Айтос, вероятно за удоволствие, съобщиха на брифинг днес от бургаската Окръжна прокуратура съвместно с началника на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Кървавото престъпление е извършено на 2 февруари, когато почерпените с алкохол – Желязко Данчев на 20 години и Ясен Стойчев на 16 години, нахлули в обитавана от бездомника Асен Пуров постройка.

В този момент 70-годишният мъж спял, но те безпричинно го нападнали.

Жертвата е намушкана 32 пъти с нож, който двамата са си разменяли. Раните са основно в областта на корема и врата.


По тялото на мъжа са открити и множество следи от удари. След убийството извършителите са употребили още алкохол. Двамата са задържани след бърза реакция на полицията.

Единият е девето дете в семейството и никога не е ходил на училище. Той е безработен, а в миналото си има две прояви за кражби. Вторият е пето дете в семейство с шест деца. Ходил е на училище до 2 клас, не работи и е с една проява за кражба на метални отпадъци, посочи комисар Калоянов.

 

На 6 февруари прокуратурата ще внесе искане за мярка за неотклонение, като присъдите които могат да получат извършителите на тежкото, немотивирано и извършено по особено жесток начин престъпление е от 10 до 20 години лишаване от свобода за пълнолетния извършител, и от 5 до 15 години затвор за непълнолетния извършител.

Източник: vesti.bg

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...