ВЕРСИЯТА НА ШОФЬОРКАТА, КОЯТО БУТНА АВТОБУСА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

 

Снимка: Булфото

 

Четири дни след жестоката катастрофа на магистрала "Тракия", адвокатът на обвиняемата шофьорка разказа нейната версия за случилото се.

На 13 април след сблъсък между колата на 29-годишната плевенчанка Цвета Таскова и автобус на "Юнион Ивкони" загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Вчера Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста Таскова. "Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница", плачейки заяви пред магистратите плевенчанката.

Пред Нова телевизия адвокатът й Георги Динев представи нейната версия за случилото се на магистралата. Той заяви, че Цвета е от добро семейство – баща ? е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ? работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна.

„През зимния сезон работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил инцидентът”, обясни Динев.

Според защитника към момента не е ясна цялата фактическа обстановка и няма изготвени експертизи.


„Още в много начална фаза на разследването. Нейният разказ е следният: започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни”, заяви адвокат Динев.

„В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двата автомобила се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката”, разказа адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на тел. 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

„Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол”, заяви адвокат Динев.

„Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно. Втората лъжа е, че тя ще се укрие от правосъдието.


Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", каза юристът.

 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...