БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА МИЗИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

Обявено е частично бедствено положение в община Мизия заради поройните дъждове. Заради наводнен пътен участък, вследствие на дъждовете от тази сутрин, временно е спряно движението на камиони по пътя Враца - Оряхово, в участъка от Мизия. Тежкотоварните коли трябва да изчакват на място.

Дъждът е изровил настилката на улици в центъра на града, наводнени са къщи, градини и земеделски земи. На място работят аварийни екипи от "Гражданска защита" и АЕЦ "Козлодуй", които отводняват имотите.

Преди 4 години приливна вълна отнесе цели къщи в града и взе жертви.

Река Скът е в коритото си и не е преляла, въпреки обилния валеж тази нощ. Засега няма данни за пострадали хора в града, съобщиха от Областния кризисен щаб във Враца.

Досега няма данни за наводнения от дъжда или за пострадали хора в други общини и населени места. Обилните превалявания продължиха през цялата във Враца и други места в областта.

Поне 10 млн. лв. са нужни след щетите от наводненията Виж още

Поне 10 млн. лв. са нужни след щетите от наводненията

В Плевенско също положението е тревожно. Два язовира са под наблюдение, след като стената на единия беше отнесена, а ако прелее към другия ще се стигне до приливна вълна към с. Садовец. В Ракита хората са готови за евакуация, улиците са трудно достъпни даже за пешеходци.

Източник: dir.bg

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...