Мъжът, хвърлил детето си от моста: Не можех да се грижа за него ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

Дилян със сина си

Снимка: Фейсбук

Мъжът, хвърлил детето си от мост се казва Дилян. Той е криминално проявен и има осъдителна присъда. Това каза на брифинг областният директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров, предаде Агенция "Фокус".

В сряда сутринта бащата на детето сам е подал сигнал на телефон 112 за това, че мисли да се самоубие. Хванат е в последния момент. Бил е отвъд перилата на виадукта на обходния път на Габрово и наистина е имал такова намерение, посочва NOVA.

Това, което той е дал като обяснение за деянието си е, че съпругата му го е напуснала преди две седмици и той изпитвал трудности да се справи с детето. Според прокуратурата това е нелогично.

"Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си", заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово.

"Лицето е криминално проявено по чл.194 за кражба и по чл. 129 от НК за средна телесна повреда", каза Борислав Муеров, директор на ОД на МВР – Габрово. Той допълни, че майката на трагично загиналото дете, е обявена за издирване на 27 юни от нейната майка.

"Предприети са всички действия. В последствие и от проведени разговори с нея, става ясно, че тя не е искала никой да знае къде се намира", поясни Муеров.

Той добави, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила. "Назначена е експертиза и са взети кръв и урина. Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало", заяви Муеров.

Семейството на детето нямат сключен брак, бащата е припознал сина си. Пред съдия майката е заявила, че е била жертва на домашно насилие. За осемте години съвместен живот жената не е подавала сигнали срещу половинката си.

Какво се случи в сряда

Баща хвърли от мост 4-годишния си син. После заплаши да скочи и той. Тялото на детето е открито във водите на река Янтра. Случаят е от Габрово. След 3-часови преговори, полицаите успяха да задържат мъжа.


Какво доведе до трагедията?

"Нелогично е човек да посегне на дете. Тук става въпрос за завършен психопат. Т.е. човек, бил в затвора, употребявал наркотици и злоупотребявал с алкохол. Това са емоционално хладни хора, които са способни на буйна импулсивна агресия. И в такива състояния стават просто изверги”. Това коментира в предаването "Здравей, България" по NOVA д-р Веселин Герев.


Източник: vesti.bg

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...