ТУРИСТ ЗАСНЕ КАК ГО УДРЯ МЪЛНИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

Снимка: © Dave Moylan | Facebook

 

Австрийски турист, който тръгнал на поход в отдалечената девствена гора на Сиера Невада в Северна Каролина, оживял след удар от мълния. Мъжът получил силни изгаряния по цялото тяло и се движел с огромни трудности. Вертолет го транспортирал до болницата.

В момента на удара мъжът снимал. Неговият телефон издържал на силното въздействие на мълнията  и на съхранилата се снимка, можем да видим ярка оранжево-бяла лента. Точно това представлява мълнията, която попаднала в кадър.

Екипажът на спасителния хеликоптер го открила в района Тинкер-Ноб, до връх Доннер.


Туристът и неговата приятелка, дошли от Австрия в САЩ и се отправили към връх Доннер, заедно с приятели от Ферфилд, Калифорния. Близките на австрийския турист, били в долината Скво, когато видели гръм с ярка светлина над Тинкер-Ноб, където бил приятелят им. Веднага позвънили на 911 за помощ.

Мъжът бил транспортиран в болница, за да му бъде оказана първа помощ. Той бил настанен в болница по изгаряния  на Калифорнийския университет в Девис.

Снимката с мълнията била публикувана от Дейв Мойлан във Фейсбук, а в коментарите се споменава, че името на туриста е Матиас. 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...