ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ, МНОГО ГЛЕДАНИ, С ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ РЕКЛАМИ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от admin   

 

 

Телевизионните риалити формати и турските сериали са с най-скъпа реклама, показва справка в тарифата на рекламна агенция “Пиеро 97, цитирани от 24chasa.

От години тя публикува цените, на които всяка медия продава рекламно време. Сумите зависят най-вече от едно нещо - гледаемостта на едно предаване. Колкото повече зрители има то, толкова по-скъпо е да рекламираш в него. Затова са важни рейтингите на всяка минута излъчване, тъй като те ориентират рекламодателите колко могат да платят. Същевременно това е единственият начин телевизиите да се финансират прозрачно.

Напълно разбираемо е новите риалити формати, които тези дни стартират, да имат високи рекламни цени.


Рейтингите на предаваниятаса прогнозни на старта на сезона, но традиционно очакванията на телевизиите за голям зрителски интерес към тези формати почти винаги се оправдават. Така музикалното риалити “Х Фактор” на Нова тв, което ще се излъчва всяка неделя, тръгва с цена 7500 лв. за 30-секунден клип. Рекламното време във “ВИП Брадър” се продава за 6475 лв. Всички посочени цени са за реклама с продължителност 30 секунди.)

Причина за по-ниската цена може да е и фактът, че шоуто ще се излъчва по-често от музикалното риалити, което ще е само веднъж седмично.


 

Точно обратна е стратегията на Би Ти Ви. За “Фермата” медията иска 8910 лв. за 30 секунди. Това ще е единственият голям тв проект на медията и тя ще го излъчва 6 пъти седмично. От друга страна, с идването на новия шеф в Би Ти Ви - Флориан Скала, телевизията повиши цените на рекламата, които бяха доста ниски в последните години.Дали гледаемостта на шоуто ще оправдае рекламните тарифи, предстои да се разбере през следващите 3 месеца. Ако това не се случи, обикновено медията “връща” парите като рекламно време, т.е. пуска допълнителни клипове на клиента.Турските сериали също държат високи цени за реклама, тъй като продължават да са много гледани. Така че тяхното присъствие в програмата в праймтайма е чист бизнес, нищо повече. “Кьосем” на Би Ти Ви, чието излъчване приключва на 18 септември, продава 30 секунди за 8100 лв. Новият “Сега и завинаги”, който тръгва на 19 септември, струва 8505 лв.

Прочетете още


 


 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...