ХРОНИЧЕН ПОЛИАРТРИТ ПДФ Печат Е-мейл
Здраве - Двигателна система
Написано от admin   

 

Какво се случва при хроничен полиартрит?
Вследствие анатомичните изменения в ставите те се увеличават по обем, подвижността им се нарушава, изкривяват се и се обезобразяват.  В случай на упорит хроничен полиартрит, продължаващ с години, измененията в ставите могат да бъдат толкова големи, че болният става напълно нетрудоспособен и е принуден през цялото време да лежи на легло.
Лечение на полиартрит
Лечението на хроничния полиартрит се свежда главно до прилагането на физически методи. Освен това болните се изпращат в съответни санаториуми или още по-добре на курорти, където се подлагат на калолечение, правят серни и солни бани и т. н.
Топлият мек климат на курортите, съответният режим в лечебните заведения способствуват за стихване на процеса. В случай на нужда се прилага специфично лечение. При болестите на обмяната е необходимо да се спазва определен хранителен режим. Жилището и работното помещение, в които се намират болните със заболяване на ставите, трябва да бъдат топли и сухи. Болните трябва да се предпазват от резки промени на температурата, от студена вода, измокряне на краката и въобще от всякаква простуда, тъй като тя води към изостряне на процеса.

 

 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...