ИНФЕКЦИОЗЕН ПОЛИАРТРИТ ПДФ Печат Е-мейл
Двигателна система
Написано от admin   

 

 

Какво представлява инфекциозния полиартрит?

Инфекциозни полиартрити се наричат заболявания на ставите, предизвикани от някаква определена инфекция. Често инфекциозните полиартрити се развиват като усложнение на инфекциозна болест. Така при туберкулоза, гонорея, сифилис, дизентерия, бруцелоза, скарлатина и други инфекции понякога се наблюдават заболявания на ставите.

В други случаи инфекциозните полиартрити се предизвикват от гноеродна инфекция, по-често стрептококова, при наличие на някакви гнойни огнища. Такива огнища най-често са хроничните гнойни тонзилити, хроничните възпаления на придатъчните носни кухини, на средното ухо, кариесни зъби и др.

Какви са симптомите на полиартрита?

При инфекциозни артрити сърцето не се засяга, ставите и костите често се получават толкова големи нарушения, че ставите надебеляват, формата им се изменя, подвижността значително се ограничава. Такива резки изменения се наблюдават например при гнойни артрити, които често завършват с пълна анкилоза.

Лечение на инфекциозния полиартрит

Лечението на инфекциозните артрити е свързано с лечението на основното инфекциозно заболяване. Там където е възможно, се прилага специфично лечение.

Инфекциозните полиартрити от огнищен произход по етиологията н клиничното лечение са много сходни с ревматичния полиартрит. Но при инфекциозен полиартрит не се уврежда сърцето,

При инфекциозните полиартрити се наблюдава по-малки или по-гопеми изменения в строежа на ставите, което води към ограничаване на функцията им. При лечение преди всичко трябва да се ликвидират гнойните огнища, да се махнат болните сливици, кариесните зъби  да се лекуват и пр.

 

 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...