КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ДО КРАЯ НА "ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ"? ПДФ Печат Е-мейл

 

В сериала се появява Хюмашах, другата дъщеря на Сафие Султан. Първоначално нейната роля е да помогне на майка си да унищожи Кьосем. Не след дълго обаче, Хюмашах разбира, че Искендер е нейният роден брат, най-малкият - Яхия. Тогава нейната роля е да издигне брат си на престола. След като Сафие Султан излиза от тъмницата, като нейната цел основно е да издигне сина си на престола. Следват много интриги...

Междувременно, Сафие Султан успява да докара в двореца нова наложница на султан Ахмед. Нарича момичето Жасмин (любимото цвете на Кьосем). Тя е най-малката сестра на Кьосем. За това обаче никой не знае, освен Сафие Султан и Бюлбюл Ага. Жасмин успява да се добере до покоите на султан Ахмед, като спи няколко пъти с него и същевременно му слага в лекарството за стомах отрова. Не след дълго Султан Ахмед умира от коремен тиф.


Кьосем прави всичко възможно да отстрани Жасмин, като нарежда да я убият. Тогава точно научава от Сафие Султан, че Жасмин е най-малката ? сестра. Кьосем има 8 деца, четири от които са момчета. Султан Ахмед умира в ръцете на Кьосем в градината, където той я вижда за първи път. Преди това султан Ахмед се жени за Кьосем. Малко след това умира. Умирайки, иска Кьосем да му обещае, че ще се грижи за всичките им деца и ще опази Османската династия. Веднага след смъртта на султан Ахмед, с много интриги на престола се възкачва брат му Мустафа. Той обаче е загубил разсъдъка си от продължителното живеене в една стая.

Следват много интриги от страна на Дилруба Султан и майка й Халиме. Всички четири сина на Кьосем са заплашени от убийство. Кьосем естествено успява да ги спаси. На престола се възкачва Осман - син на Махфирузе и султан Ахмед. Махфирузе я убиват още когато Осман е бебе и Кьосем го кърми, отглеждайки го като свой син. Султан Осман обаче е обграден от предатели, които успяват да го настроят срещу Кьосем. Така, в страх за престола, султан Осман убива брат си - Мехмед. С това си навлича много гняв от народа. Свалят го от престола с въстание. Кьосем не успява да го спаси.


Така Кьосем загубва двама от синовете си - Осман (който отглежда като свой) и Мехмед (роден син). Междувременно, по заповед на Кьосем, много от враговете й са убити. Това е към края на първи сезон.

 

Сафие Султан сама слага край на живота си, когато разбира, че Искендер е мъртъв. Така, султан Мурад (другият син на Кьосем и султан Ахмед) се възкачва на престола, но тъй като е само на 11 години, управлява Кьосем, като негов регент...и така започва Великолепният век на Кьосем Султан.

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...