"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - МУРАД УБИВА БРАТ СИ КАСЪМ, КЬОСЕМ ГО ИЗКАРВА НЕВМЕНЯЕМ ПДФ Печат Е-мейл

Емир Челеби става главен лекар. Той категорично забранява на Мурад да пие вино. Мурад се готви за поход към Багдад.

Кьосем започва да подготвя държавен преврат. На нея й е нужна подкрепата на улемитите и фетва за невменяемостта на Мурад.

Синан паша разбира за плановете на Кьосем и докладва всичко на Мурад. През нощта трябва да заловят Мурад, да го затворят в покоите на Мустафа и след това на престола да се възкачи Касъм.

Превратът се проваля. Мурад нарежда на палачите да отидат при братята му. Те успяват да удушат Касъм. Ибрахим се укрива на улицата, палачите го търсят, но се появява Кьосем. Тя защитава сина си, но Мурад им нарежда да го убият.

Мурад нарежда на палачите да убият Ибрахим. Кьосем се опитва да ги спре, но в този момент се случа земетресение. Палачите отстъпват. Мурад приема това като Божие знамение.


Атике намира Валиде Султан и Ибрахим над тялото на Касъм.

Юсуф настройва Мурад срещу Кьосем и Ибрахим.

Халил паша успява да избяга от ареста. Кеманкеш прикрива Хюсейн паша. Той съобщава на Повелителя за неговата невинност. Мурад нарежда да хвърлят в тъмница Кьосем. Тя го проклиня и му признава, че е убила Силяхтар и Фария.

Управляващия на Индия предлага на Султан Мурад да се обединят и да разбият персииското войнство. Кани го да се присъедини към неговата войска. Веницианската флотилия напада и запалва много османски владения.

Посланикът на Венеция иска от Синан паша да се намеси и да ги подкрепи, иначе те няма да поддържат йезуитите.

Кьосем не се храни в тъмницата и Хаджи ага я уговаря. Мурад се смилява над нея и й разрешава да се върне в покоите си. 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...