ХИПОГЛИКЕМИЯ И ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Психично здраве - Паническо разстройство
Написано от admin   

 

Какво се случва в мозъка при старта на паническа атака?

При старта на паническа атака, мозъкът започва много активно да "използва" запасите от захар в организма. Това негово действие предизвиква познатите симптоми от треперене и топли вълни. Сега вече, когато знаете произхода на тези симптоми и че те не са началото на някаква болест, вече не бива да изпитвате  страх от тях.

Какво да направите по време на паническа атака, за да засилите устойчивостта на организма и да предотвратите хипогликемия?

Добра идея е по време на паническа атака да изпиете един сок, защото той бързо ще набави захар за изчерпаните запаси на тялото.

Също така по време на паническа атака е добре да легнете за няколко минути. Така ще създадете възможност на черния дроб да произведе достатъчно захари. Добре известно е обаче, колко трудно е да се лежи неподвижно по време на паническа атака. Затова онези, които не могат, е по-добре да се разхождат, за да изразходват събираща се енергия или пък да направят леки упражнения.

Какви добавки и витамини да приема страдащият от панически атаки, за да избегне появата на хипогликемия?

Важно е, по време и след кризисни периоди, да се взимат витамини и да се хапва здравословно, за да не се изтощава тялото. Жлезите, отговорни за производството на адреналин се нуждаят от витамин С, за да поддържат правилния си ритъм на работа, както и витамин В, за здрава нервна система. Честото хапване, но по-малко, също е добър начин да държите тялото във форма и запасите от захари в организма да са в здравословни нива.

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...