СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА ИМА ВРЪЗКА С РЕТРОВИРУСИ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Психично здраве - Състояния
Написано от admin   

 

 

 

 

 

Американски изследователите съобщават, че са идентифицирани ретровируси при пациенти със Синдром на хронична умора /СХУ/. Това е потенциално обещаващ нов път за лечение на инвалидизиращото заболяване, което засяга повече от четири милиона американци и 17 милиона души по целия свят.

Откритието вероятно ще стимулира пациентите със СХУ да се лекуват с лекарства, използвани за борба с ХИВ, вирусът, който причинява СПИН. Въпреки, че ХИВ и идентифицираните нови вируса са различни, и двете са ретровируси.

Докладът, публикуван в сборника на Националната академия на науките на САЩ, бе придружен от покана за нови клинични проучвания за тестване ХИВ лекарства при пациенти със Синдрома на хроничната умора .

Лекарите не знаят какво причинява Синдромът на хроничната умора, който се характеризира с инвалидизираща умора и хронични болки, както и панически атаки. Някои пациенти казват, че приятелите им, колеги и дори членове на семейството не вярват, че наистина са болни.

Изследванията намират връзка на вирусите с болестта. Това откритие напълно ще трансформира начина, по който се третира болестта.

На базата на други скорошни изследвания, свързващи Синдрома на хроничната умора с ретровирус наречен XMRV, някои лекари вече предписват лекарства, одобрени за лечението на ХИВ на пациенти със Синдром на хроничната умора.

 


 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...