МЕХУРИ ПО ТЯЛОТО, ОТ КАКВО СЕ ПОЯВЯВАТ ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Здраве - Кожни болести
Написано от admin   

 

 

 

Причини за поява на мехурите?

Мехурите се появяват при прекалено раздразване на определени участъци от тялото. Дразнители могат да бъдат постоянното триене, горещите предмети, врялата вода, ниската температура.

Как да обработим водния мехур?

Повечето специалисти смятат, че големите болезнени мехури трябва да се перфорират, а малките, които не причиняват неудобство - да не се пипат.

Ако искате да пробиете мехура, трябва да почистите него и цялата кожа наоколо от мръсотията и да стерилизирате "инструмента" си. Кожата и самият мехур може да се обработят със спирт, йод, а "инструментът" да се обгори на спиртник или с кибрит.

Пробийте мехура отстрани със стерилизираната игла. Уверете се, че дупката е достатъчно голяма, за да се изстиска цялата течност.

Как да превържем пробития воден мехур?


След като се пробие, кожата на мехура в никакъв случай не трябва да се маха! Тя може да се смята за естествена превръзка, предпазваща от инфектиране и за­мърсяване. Ако се отстрани, заздравяването ще продължи много по-дълго.

След пробиването на мехура той трябва да се превърже. Поставете лепенка. Парчетата марля се препоръчват за мехури, които са прекалено големи за лепенка. Обикновено се закрепват с лейкопласт.

Как да се предпазим от появата на воден мехур?

За да се избегне появата на мехури по петите или в областта на други триещи се части на тялото, трябва да се използват пудри, или вазелин. Тогава рискът намалява значително. Това трябва да се прави преди голям преход, съревнование или преди продължителна разходка пеша.

 


 

 

Рекламата

loading...

Анкета

Обичате ли съпруга/та си?
 
loading...